Män som bidrar till jämställdhet inom svenskt näringsliv

Vi  på Gigs for her tror stenhårt på att om det ska ske en förändring mot ett mer jämställt näringsliv i Sverige så måste vi ha fler män med på tåget som också driver frågan. Gigs for her vill därför lyfta män som gör skillnad och bidrar till ett jämställt näringsliv och förhoppningsvis inspirerar vi även fler män att ta stafettpinnen kring jämställdhet.

Sjätte man ut i vår serie är….

Klas Hyllander

Denna gång möter ni Klas Hyllander. Klas har arbetat med frågor inom jämställdhet, maskulinitet och förebyggande av mäns våld sedan början på 00-talet. Idag är Klas konsult inom jämställdhet, mångfald och inkludering. Han har arbetat för Sveriges Kommuner och Regioners kvinnofridssatsning med att utveckla våldsförebyggande arbete i förskola och skola och mellan åren 2003 och 2012 var Klas chef för riksorganisationen Män för Jämställdhet.

bonusmaterial

Vi hade ett fantastiskt samtal med Klas Hyllander. Längre än vanligt :-). Därför fick vi klippa lite för att avsnittet för att hålla oss under 20 minuter. Men… för dig som även vill höra de delar där vi pratade om Klas jobb med våldsförebyggande arbete så publicerar vi här lite bonusmaterial. Den här delen innehåller förutom prat om skola även föräldraskapets roll inom jämställdhet.

Verkligen värt att kika på den här delen också!

Vill du se ytterligare avsnitt i serien "män som bidrar till jämställdhet i Svenskt näringsliv"?

2 reaktioner på ”Intervju Klas Hyllander”

  1. Pingback: Intervju – Stefan Alariksson – Gigs for her

  2. Pingback: Intervju Charlie Klang - Gigs for her

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *