Lanseringsevent – En inkluderande teknikbransch

Sara Jonasson Ginters

Pressrelase - Lansering rapport “En inkluderande teknikbransch”

Teknikbranschen står och stampar, till och med backar i vissa fall, när det gäller att öka förändringstakten mot en mer jämställd bransch. I en ny analys, gjord av Sara Jonasson Ginters från Via Consulting, framkommer det att medelantalet kvinnor är 28% och ett stort antal bolag ligger betydligt lägre än så. Fredag den 29 januari lanseras rapporten i ett digitalt event hostat av Via Consulting i samarbete med Gigs for her.

År 2024 befaras det att det kommer saknas 70 000 personer med IT och digital kompetens i Sverige. Samtidigt har teknikbranschen inte lyckats lösa utmaningen med den ojämna könsfördelningen. De allra flesta organisationer arbetar på att förbättra könsfördelningen men trots det så minskar antalet kvinnor som söker sig till och stannar kvar i branschen. Varför är det så? Och vad kan vi göra åt det? 

Under 2020 har Sara Jonasson Ginters från Via Consulting analyserat ett 50-tal IT- och teknikbolag och identifierat avgörande pusselbitar för att förbättra könsfördelningen och för att bygga mer inkluderande organisationer, som hon samlat i en rapport. Rapporten lanseras den 29 januari i ett digitalt event där vi får möta tre representanter från bolag som ligger långt fram och vågar tänka och agera på nya sätt för att öka förändringstakten mot mer jämställda och inkluderande organisationer. De tre representanterna är Zandra Rauchwerger från Antrop, John Leijonmarck från Netlight samt Therese Torstensson från Tele2.

Detaljer för lanseringen

Datum:   29 januari
Tid:         kl 11:30
Plats:      Digitalt

Missade du livesändningen? Då kan du se en repris på eventet här. (Obs! reprisen tillgänglig till 28 februari)

Sara Jonasson Ginters har en lång internationell karriär i IT-branschen bakom sig. För fyra år sedan sadlade hon om och startade Via Consulting. Genom föreläsningar, workshops och processledning stöttar Sara sina kunder att se fördelarna med och möjliggöra ett mer jämställt och inkluderande arbetsliv. Läs mer om Sara här: https://www.viaconsulting.nu/ och på Linkedin.

Rapporten lanseras i samarbete med Gigs for her, gigbyrån som matchar företag och organisationer med grym kompetens hos kvinnor. Gigs for her arbetar med uthyrning av konsulter/giggare, interimslösningar och med rekrytering till fasta anställningar. Gigs for her på Linkedin.

För frågor gällande rapporten och eventet kontakta:

Sara Jonasson Ginters på tel: 076-799 29 99 eller via mail: sara@viaconsulting.nu

#inkluderandeteknikbransch #jämställdteknikbransch #inkluderandeteknik #inclusivetech #jämställdteknik

logo Via Consulting och Gigs for her

Om oss

Vi som har grundat Gigs for her är Madelene Lettman Persson och Lotta Amnebjer Nordqvist. Vi bestämde oss för att göra något tillsammans där vi kunde känna att vi gör skillnad.

Senaste inläggen

Följ oss på Facebook

Missa inga nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du avregistrera dig från vårt nyhetsbrev?

Observera att det kan ta några timmar innan avregistreringen är genomförd!