Framtidens organisationer

FRAMTIDENS ORGANISATIONER

PÅ SPANING MED GIGS FOR HER, inom hr och PEOPLE AND CULTURE

Pandemin har lett till en av de största förändringarna någonsin på den svenska arbetsmarknaden och skapat stora utmaningar för landets organisationer, chefer och medarbetare. Hybridarbetsformatet är här för att stanna och vi behöver utveckla och tänka nytt. Hur behöver vi anpassa organisationen och kulturen till ett arbetsliv som fungerar för alla, både innanför och utanför kontorets väggar? En  “allväders organisation” som kan klara både att det stormar men också få verksamheten att blomstra. Hur ska vi lägga en ny strategi och vad ska vi tänka på för att klara “allvädret” i en hybrid värld?

fem viktiga TIPS FÖR FRAMTIDENS ORGANISATION

ORGANISATIONEN KOMMER ATT BEHÖVA VARA SNABBFOTAD OCH FLEXIBEL

Allt går mycket snabbare och det händer mycket i världen hela tiden. Vi måste kunna ställa om snabbare. Att vara flexibel minskar utsattheten inför oväntade händelser och skapar maximering av företags framtida valmöjligheter. Kunskap kommer vara en dagsvara och behöver vara lätt att anpassa, utveckla och kunna nyttjas inom fler områden.

VAD KAN DU GÖRA?

Att jobba agilt kommer vara framtidens melodi. Fundera på hur företaget kan utveckla förmågan till anpassning, snarare än att jaga det perfekta framgångsreceptet. Skapa trygga organisationer genom att sätta nya vanor och processer för hur du skapar ett inkluderande team.  

SKAPA TRYGGA RELATIONER

Vi menar att i det hybrida arbetslivet kommer den psykologiska tryggheten vara viktigast. Nya vanor och processer behöver sättas för hur vi skapar ett inkluderande team. Som hur vi lär känna varandra, delar information, hur vi vågar presentera halvfärdiga ideér och kan ge och ta feedback. 

MÅNGFALD

Som organisation går det inte att välja bort att jobba med mångfald i framtiden. Vi måste sluta att vara så rädda för att släppa in andra med helt andra bakgrunder och perspektiv. Vi vet och forskningen talar för sig själv, att nya perspektiv skapar utveckling och innovation.

ANPASSA FÖRETAGET FÖR ATT BLI GIGGVÄNLIGT

Giggandet är här för att stanna. Allt fler är och vill vara egna företagare som vill bestämma mer över sin egen tid och jobba mer i projektform. Ny eller specialistkompetens kommer att behövas under begränsade tidsperioder. Skapa en kultur som stödjer giggandet men också “internt” giggande. Du har säkert medarbetare som är intresserade av bidra i andra områden än bara i det området hen är anställd för.

SÄTTA FOKUS PÅ LEDARSKAPET

Fundera på hur ditt företag kan utveckla dina ledare för just ert arbetssätt. Ge cheferna tid och utrymme att verkligen vara ledare.Vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden, led med tillit och utbilda medarbetarna i självledarskap, särskilt på distans.

”Den största förändringen som vi ser i framtidens ledarskap är att ledare behöver utbildas utifrån att leda i självledarskap.”

VAD INNEBÄR SJÄLVLEDARSKAP OCH VAD BEHÖVER DU TÄNKA PÅ?

people & culture is everything!

logga

Om oss

Vi som har grundat Gigs for her är Madelene Lettman Persson och Lotta Amnebjer Nordqvist. Vi bestämde oss för att göra något tillsammans där vi kunde känna att vi gör skillnad.

Senaste inläggen

Följ oss på Facebook

Missa inga nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du avregistrera dig från vårt nyhetsbrev?

Observera att det kan ta några timmar innan avregistreringen är genomförd!